Siirry suoraan sisältöön

Koruja ja kummallisuuksia jo vuodesta 2012 alkaen!

Toimituskulut 5,90 € postilaatikkoon toimitettavana pikkupakettina.

Info

Tervetuloa sivuilleni!

Olen Sirpa Roivas, koulutukseltani olen kuva-artesaani (Hyvinkään Taidekoulu 2006) ja itseoppinut koruntekijä. 

Sir Roi (vapaasti käännettynä herra kuningas, alunperin nimilyhenteeni taidekoulussa) on pieni näyteikkuna tekemilleni koruille ja muulle aiheeseen liittyvälle. Koruja alkoi syntymään kesällä 2012, kun äitiyslomalla kaipasin luovaa omaa tekemistä. Yhtäkkiä koruosia ja tarvikkeita alkoi kasautumaan, ja aiemman maalaamisen sijaan pääsin (ainakin kooltaan) pienempiin projekteihin käsiksi. Tämä oli hyvä ratkaisu, sillä kahden pienen lapsen kanssa oli ajoittain haastavaa toteuttaa itseään isolle kankaalle maalein.

Valmistan koruja maalaten, lakaten ja tekniikoita sekä materiaaleja yhdistellen. Käytän puisia osia siinä kuin metallisiakin. Rakastan ongelmanratkaisua ja korujen valmistuksessa usein löytyy jokin ”pähkinä purtavaksi”. Milloin korun täytyy asettua kauniisti kaulalle tai toimia korvissa tarttumatta hiuksiin.

Käytän myrkyttömiä aineita, terästä ja nikkelitöntä korumetallia. (Korumetalli on yleisnimi erilaisille korumetalliseoksille, jotka eivät ole jalometalleja.) Puiset koruni ovat suomalaista koivuvaneria. Teräs on myös hyvä vaihtoehto, koska se ei tummu eikä aiheuta allergisia reaktioita useimmille. Kaikkein herkkäihoisimmille suosittelen pelkästään jalometallisia koruja.

Koska pienetkin yksityiskohdat ovat tärkeitä, niin säädän mielelläni ketjun pituutta haluamaksesi. Myös muut muutos- ja korjaustyöt ovat mahdollisia, laitathan rohkeasti viestiä!

Nuo alussa mainitut ”kaksi pientä” ovat jo teini-ikäisiä ja ovat olleet mukana auttamassa pienestä pitäen. He ovat toimineet korumalleina, auttaneet lajittelussa ja pakkaamisessa. He ovat myös auttaneet jopa suunnittelussa! Käsityöt ja luova tekeminen ovat tärkeä osa meidän perhettä. Teemme sekä taidetta että korjaamme asioita, ja se tuntuu omalta ja oikealta meille.

Olen ylpeä pitkästä tiestäni koruharrastuksen parissa – nykyään sanoisin sitä jo elämäntavaksi. Se muuttaa muotoaan yhdessä kanssani, yhä löytyy uusia asioita ja tekniikoita. On liikuttavaa törmätä vuosien takaisiin asiakkaisiin, jotka edelleen kantavat yksilöllistä koruaan ylpeinä. Se lämmittää sydäntäni äärettömän paljon. 🙂

Rakastan uusien asioiden luomista ja päätavoitteeni on, että koruni tuottavat käyttäjille yhtä paljon iloa kuin minullekin.

Kiitos kun vierailit sivuillani – toivottavasti pidit näyteikkunastani! 🙂

Sirpa

Sir Roi 2918637-1
Riihimäki